Telefoon:06-43856016 E-mail: info@nielsflach.nl
Graphendo, Graphene oxide

ICK, het ingenieursbureau voor kunststof en materiaalkunde

Het Innovatiecentrum Kunststoffen (ICK) is een ingenieursbureau met eigen faciliteiten, actief in het formuleren van coatings, harsen, composieten en enigneering plastics. De faciliteiten zijn mechanische testapparatuur zoals trekbank en slijtagemeting, naast voorzieningen om harsen te blenden. Daarnaast is er een ruim netwerk voor verdere fysische en moleculaire karakterisering van producten.

ICK is gevestigd in het SuGu Warehouse, een plek voor makers op het gebied van materialen in de vroegere Eon elektriciteitscentrale in Rotterdam-Delfshaven.

Het ICK wil een totaaloplossing bieden voor de gebruikers van polymeren en kunststoffen, en een agentschap zijn voor leveranciers. Hieronder is het model in een notendop geschetst.

Bedrijven kunnen bij ICK kennis halen, totaaloplossingen vinden en hulp krijgen voor het verbeteren van eigenschappen van hun producten. Leveranciers vinden met het ICK een "foothold" in de Rotterdamse makerswereld en geïnteresseerde gebruikers van hun technologie.

Binnen het Innovatiecentrum voeren innovatieteams, bijvoorbeeld met studenten van Hogeschool Rotterdam, samen met externe experts opdrachten uit in het kader van materiaalkeuze, marktonderzoek en kunststofbewerking, waaronder lijm- en lastechnieken. Ook is het mogelijk werkstukken en prototypes te laten maken met de 3D-printers in het netwerk van ICK, zoals die van medical printing company Z3Dlabs!

Waar traditionele materialen niet aan nieuwe eisen kunnen voldoen, ziet ICK kansen om producten duurzamer te ontwikkelen en innovaties te implementeren. Het aanbod bestaat uit een uitgebreide productportfolio van kunststof materialen dat wordt ingezet in de machinebouw, scheepsbouw, automotive, healthcare, food en offshore. Daarnaast beschikt het Innovatiecentrum over gespecialiseerde bewerkingsmachines en gereedschappen om oplossingen te bieden op het gebied van draaien, frezen, boren, tappen, polijsten, zagen en profileren.

Het ICK presenteert zich in de bijgaande Pitch (pdf). Bent u geïnteresseerd in de know-how, of wilt u als leverancier in beeld komen? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Flach.

Gratis E - Boek

Procesmanagement

Wel eens gemerkt dat je veel tijd kunt verliezen met "ijsberen" over hoe je een taak of een proces het beste kunt aanpakken, voor je echt begint?

read more 

Grafeenoxide

Nanomaterialen hebben grote toekomst voor het versterken van composieten en plastics! ICK heeft grote ervaring opgedaan en kent de hobbels.

read more 

Outsourcen van R&D

ICK verzorgt samen met de  firma CSI account- en projectmanagement voor de Academie van Wetenschappen in Sofia. U kunt in Bulgarije ontwikkelwerk laten doen voor minder dan de helft van de kosten in Nederland - inclusief begeleiding vanuit Nederland én ter plaatse, en zonder verdere zorgen over HRM aspecten van een onderzoeksafdeling. Daarnaast werkt men vertrouwelijk en met enthousiasme.

read more 

Gratis E-boek!

Innovatieprocessen van welke aard ook deel ik in vijf stappen in. Het volgen daarvan structureert het proces en verhoogt de slaagkans. Een spraakmakend e-book daarover (zie ook het plaatje links) is voor u als u zich rechtsboven op deze webpagina voor ICK's nieuwsbrief met zinvolle en direct toepasbare tips over projectmanagement en teamspirit aanmeldt.

Eens praten?

Neem gerust contact op. Waarom niet meteen? Een eerste analyse voer ik met u uit tegen reiskostenvergoeding en verder is mijn uurtarief schappelijk en flexibel. Diverse strategische partners zijn samen met ICK flexibel inzetbaar zodat de kans dat u de juiste projecten aanpakt én ze succesvol afrondt maximaal wordt!

WF Gemaakt door ©2024 Niels Flach