Telefoon:06-43856016 E-mail: info@nielsflach.nl
Graphendo, Graphene oxide

Papiervezels + polymeren = Hoppa!

 

       

    

Op zoek naar papier met verbeterde of geheel nieuwe eigenschappen? HoPPa! ontwikkelt mét en voor u!

HoPPa! staat voor Hoge Prestatie Papier en is zowel de titel als het onderwerp van een samenwerkingsproject tussen Stichting Kenniscentrum Papier en Karton (KCPK), NKO (de ontwikkelingsmaatschappij van Papierfabriek Schut) en Innovatiecentrum Kunststoffen (ICK). Gezamenlijk streven deze partijen ernaar nieuwe papier- en kartonsoorten te ontwikkelen die unieke eigenschappen hebben en goed te recyclen danwel composteren zijn. De aanpak hiervoor berust op de combinatie van nieuwe biobased hulpstoffen als impregnatiemiddel of oppervlakte-afwerking voor papier en karton en nieuwe productietechnologie voor het aanbrengen en drogen/activeren van deze hulpstoffen.

De nieuwe papier- en kartonsoorten die dit project oplevert kunnen in verschillende toepassingen fossiel-gebaseerde materialen gaan vervangen en de ketens waarin ze gaan opereren meer circulair maken doordat de nieuwe materialen beter te recyclen zijn en vervuiling van afvalstromen vermindert.

We werken graag met u samen!

Heeft u een concrete vraag naar papier dat duurzamer is en/of verbeterde of geheel nieuwe eigenschappen heeft? Of kunt u de hulpstoffen leveren die papier unieke eigenschappen kan geven en/of beter recyclebaar of biologisch afbreekbaar maakt? Dan werken wij graag met u samen!

Ziet u een samenwerking ook wel zitten? Neem dan contact op met Niels Flach (ICK) via info@nielsflach.nl of 06-43856016, of met Anouk Dantuma (KCPK) via a.dantuma@kcpk.nl of 06-19418635.

Gratis E - Boek

WF Gemaakt door ©2024 Niels Flach