Telefoon:06-43856016 E-mail: info@nielsflach.nl
Graphendo, Graphene oxide

IBDD geeft Innovatiecentrum Kunststoffen nieuwe pep!

17.09.2013

Op de RDM Campus, de innovatie-hotspot in de oude duikbootwerf, is sinds enkele jaren het Innovatiecentrum Kunststoffen gevestigd.

IBDD zal het innovatiecentrum de komende maanden nieuwe vorm geven. Het wordt een one-stop shop voor bedrijven die oplossingen in kunststof zoeken! Dat kan gaan van materiaalkeuze tot marketing, van hulp bij het opzetten van samenwerkingsconsortia tot marketingstudies, die bijvoorbeeld door HBO-studenten kunnen worden uitgevoerd. Beschikkend over machines voor verspanend bewerken, 3D-printen en testen op allerlei gebied.

Het ICK is een commercieel, innovatief leerbedrijf binnen de kunststofindustrie. Het wordt gedreven door professionals van IBDD en Vink Kunststoffen en ondersteund door studenten die worden opgeleid als ondernemer of werknemer in de kunststofindustrie. Binnen het Innovatiecentrum voeren innovatieteams, gevormd door studenten van Hogeschool Rotterdam en Albeda College, klantgerichte opdrachten uit in het kader van materiaalkeuze, marktonderzoek, prototyping en kunststofbewerking, waaronder lijm- en lastechnieken.

Waar traditionele materialen niet aan nieuwe eisen kunnen voldoen, ziet het ICK kansen om producten duurzamer te ontwikkelen en innovaties te implementeren. Het aanbod bestaat uit een uitgebreide productportfolio van kunststof materialen dat wordt ingezet in de machinebouw, scheepsbouw, automotive, healthcare, food en offshore. Daarnaast beschikt het Innovatiecentrum over gespecialiseerde bewerkingsmachines en gereedschappen om oplossingen te bieden op het gebied van draaien, frezen, boren, tappen, polijsten, zagen en profileren.

Het Innovatiecentrum Kunststoffen is gevestigd op de kantoorvloer in Innovation Dock. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Flach.

Terug

Gratis E - Boek

WF Gemaakt door ©2023 Niels Flach