Telefoon:06-43856016 E-mail: info@nielsflach.nl
Graphendo, Graphene oxide

Nieuwe materiaaltestfaciliteiten- en meer inspirerend nieuws

21.12.2015

21 december 2015

Nieuwe testfaciliteiten in 2016!

In deze nieuwsbrief

» Wat jij, en ik, wij allemaal kunnen! – industrie 4.0
» Save the date! Materialenworkshop "Rock with Materials" 2 februari in Rotterdam
» Big Bang ideation, méér dan een brainstorm
» Nieuwe kunststof-testfaciliteiten!
» Probeer zelf het schoonmaakmiddel dat ook tegen vervuiling beschermt – proeffles kado!
» ICK's partners: Transmare BV

Wat wij allemaal kunnen

Is het niet cool om te zien hoe bijna vanuit het niets dingen mogelijk worden, gewoon doordat enkele mensen een stukje van een idee of techniek hebben en elkaar daar enthousiast over maken? Door gedeelde "begeisterung" ontstaat uit de kennis van die verschillende mensen iets gezamenlijks. Door je toegewijd te focussen op een concept, en samen te doen wat je handen te doen vinden, groeit er iets dat groter is dan je zelf. Fantastisch vind ik dat! Ik heb het dit jaar weer mee mogen maken bij een "ideation" sessie bij voedingsconcern Unilever. Samen met enkele toeleveranciers werkte het vanuit een marketingidee in twee dagen meer dan zeven concrete productvoorstellen uit.

Zo'n synergie voel je ook in de nieuwe ICK-locatie SUGU warehouse (www.suguclub.com), waar een aantal bedrijven met materialen werken, en zo "industrie 4.0" werkelijkheid laten worden: kleinschalig, klantgericht en data gedreven unieke producten maken. ICK zal daar in 2016 aan bijdragen met nieuwe testfaciliteiten. Kom je ook ideeën delen en samen creëren? Van harte welkom.

Niels

Save the date! Rock with Materials - 2 februari

Zou je willen weten of je in een meubelstuk een bloemengeur kunt inbouwen? Of brugleuningen, trappen en platforms ook van composiet kunnen worden gemaakt? Hoe je een object in kunsthars kunt gieten? Hoe je een designstoel kunt 3d-printen in vier uur? Kom dan naar de materialenworkshop "Rock with materials" in het SuGu Warehouse, krijg ideeën en creëer met elkaar...

Big Bang Ideation – méér dan brainstormen

Organisatiepsycholoog Tim Colijn, facilitator Jan Vaessen en ondergetekende werken aan een effectieve workshop voor het supersnel uitwerken van nieuwe concepten. De werkvorm is ideaal om open innovatieprojecten mee te starten!

De kernelementen:

--> Profiteren van onderlinge verschillen en elkaars visie gebruiken
--> Speculatieve ideeën worden concreet
--> Niet alleen het concept, maar ook hoe je het gaat maken én op de markt brengen krijgt aandacht!

We willen deze methodiek "Big Bang Ideation" noemen: zoals het universum begon te bestaan met een reusachtige knal, kunnen bedrijven in no time in een universum van nieuwe mogelijkheden belanden.

Nieuwsgierig naar zo'n in-house sessie die raketbrandstof voor je bedrijfsinnovatie zal worden? Neem contact op!

Nieuwe analysetechnieken in het Innovatiecentrum!

2016 zal een jaar van investeren worden voor het ICK. Nu al beschikt het Centrum over een slijtagetester en een kogelmolen om componenten zoals nanomaterialen goed in harsen te kunnen dispergeren (naast vele andere mogelijkheden in het ICK-netwerk). Binnenkort komt daar een trekbank bij, die het testen van treksterktes, buigsterktes, dynamische mechanische testen en wrijvingscoëfficiënten mogelijk maakt! Wil je de proef op de som nemen met een nieuwe materiaal of een materiaal met specifieke eigenschappen laten ontwikkelen? Kom gerust eens praten over de mogelijkheden.

Probeer het schoonmaakmiddel dat tegen vervuiling beschermt – gratis fles voor jou

Het Almeerse bedrijf New Way Technology maakt impregneer- en schoonmaakmiddelen met een unieke nanostructuur. Door samenwerking met ICK voert NWT sinds dit jaar het product "Clean&Coat", dat ruiten en andere glanzende oppervlakken niet alleen vlekvrij schoonmaakt, maar ook behoedt voor nieuwe vervuiling. Dat komt door een nanolaagje, dat zowel water als vet afstoot. De werking houdt maanden aan, en dat kan in industrie en horeca leiden tot een flinke kostenbesparing.

Wil je Clean&Coat thuis proberen? Stuur een mail aan info@nielsflach.nl voor een gratis flesje! NWT heeft ook een webshop: https://nwtshop.eu/.

Momenteel is ICK betrokken bij diverse klantvragen waar NWT voor staat, zoals het formuleren van coatings voor de bouwwereld.

ICK's partners: Transmare

Sinds dit jaar is ICK partner van Transmare, dat al meer dan 60 jaar grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie levert en produceert. Transmare voert o.a. een aantal producten van natuurlijke oorsprong, zoals polymelkzuur met natuurvezels in een spuitgietbare kwaliteit.
ICK gaat met Transmare werken aan het ontwikkelen van vernieuwende compounds met een kleine voetafdruk en een grote sterkte. 

Terug

Gratis E - Boek

WF Gemaakt door ©2022 Niels Flach