Telefoon:06-43856016 E-mail: info@nielsflach.nl
Graphendo, Graphene oxide

Een demo plastictechniek op je bedrijfsfeest??

07.07.2017

 

In deze nieuwsbrief

» Een demo plastictechniek op je bedrijfsfeest?
» Alles circulair: bio-epoxy met vissenschubben erin
» Save the date: ’Plastic Makers Network’ 5 oktober
» Onderzoeksprojecten in 2017/18: grafeen, snlcompounderen en meer. Sluit je aan met je bedrijfscase!
» ICK’s partners: NTA Solutions

 

 

Een demo plastictechniek op je bedrijfsfeest ???
In april was er het dance-feest “Fruithaven” met een “makers community” randje in het SuGu Warehouse waar ICK gevestigd is. In een kamertje vlakbij de dansvloer stond ik met de spuitgietmachine en de trekbank en een witte labjas aan. En wat denk je? Het Dance-publiek is zeker in educatie geïnteresseerd, mits je het zichtbaar en aanschouwelijk maakt! Aan wel honderd bezoekers hebben collega Jasper en ik uitgelegd wat voor technieken er zijn om van kunststof een product te maken, en dat ook al doende laten zien – spuitgieten, 3D-printen, en een trek-rekdiagram maken van de kunststof staafjes om de eigenschappen te verduidelijken. Soms kon iemand ook zelf de machine bedienen.

Misschien is dat ook wel iets voor een publieks-event voor jouw bedrijf? Als je eigen spuitgietmachine wat te groot is om de deur uit te krijgen, of je je liever met je gasten bezighoudt dan zelf plastics te hanteren, biedt ICK uitkomst. ICK heeft immers het hele spectrum van extruderen, spuitgieten én mechanische testen op 3 vierkante meter beschikbaar – en met wat goede wil staat het zó bij jou op de beursstand. Informeer vrijblijvend naar de condities.

 Een fijne zomervakantie gewenst !!

                                                                                                   Niels

 

 

Alles is circulair: bio-epoxy gevuld met visschubben
Studente Melissa de Vos van de Willem de Kooning Academy maakte bijzondere afstudeerwerkstukken: schoenen die zoveel mogelijk van duurzame materialen waren, waaronder vissenhuid en biologische epoxyhars met schubben erin voor de sier!  ICK stond haar bij de materiaalkeuze terzijde. Helaas is de getoonde sandaal nog niet geschikt om mee te lopen: de epoxy zool is te stijf. Gelukig bestaan er biologische weekmakers voor een versie 2.0: dus niets staat deze recycling van het laatste nog niet bruikbare stukje vis meer in de weg!

Wil je snel een reeksje toeslagstoffen in verschillende verhoudingen en concentratie getest hebben op hun invloed op de materiaaleigenschappen? Neem contact op en we maken er een project van!

 

   

Save the Date: ‘Plastic Makers Network’

Bij velen bekend: de Plastic Makers Network bijeenkomsten, waar makers en bedrijven in de kunststofketen elkaar leren kennen. Wil je ook weer aansluiten? Schrijf dan in je agenda 5 oktober 2017 vanaf 14 uur. Je zult je niet vervelen dankzij leuke demonstraties, verzorging van interactie met elkaar en de leuke borrel in het SuGu gebouw!

 

 

 

Leuke projecten in 2017/2018
Deze herfst zal ICK werken aan de eigenschappen van extra sterke composieten met grafeen. Afstudeerder Casper van Wijck (Hogeschool Rotterdam, maritieme techniek) hoopt lichtere materialen te maken. We zijn heel geïnteresseerd in een commerciëel verkrijgbare grafeenvorm die veelbelovend is. Bedrijven in de keten van de composietindustrie kunnen graag aansluiten!
Met een tankopslagbedrijf gaan we een test doen voor het benchmarken van een eenvoudig aan te brengen anti-roestcoating (zelfs op natte oppervlakken), en dan is er nog een ultra-dunne thermische coating die hete objecten gewoon aanraakbaar maakt en warmteverlies voorkomt!

Binnenkort heeft het ICK ook alle apparatuur om op heel kleine schaal plastics te compounderen. Wil je een reeksje toeslagstoffen in verschillende concentraties getest hebben op hun invloed op de materiaaleigenschappen? Neem contact op en we maken er een project van!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ICK’s partners: NTA Solutions
NTA Solutions biedt oplossingen om eigenschappen van oppervlakken te veranderen, te versterken of te beschermen. NTA’s unieke industriële en maritieme toepassingen kenmerken zich door extreme duurzaamheid en slijtvastheid.

Tot voor kort paste het bedrijf veel producten van niche fabrikanten toe, maar toenemend heeft men succes met eigen producten. ICK ontwikkelt samen met Gert Lehman, Heinz van  Gelder en Wim Steenbergen van NTA de bovengenoemde anticorrosie coating en thermal barrier coating. Zie ook www.nta-solutions.nl.

 

 

 

 

 

 

Heb je relaties die in deze nieuwsbrief geïnteresseerd zijn? Stuur hem gerust door!

Meld je af voor de nieuwsbrief door een mailtje naar info@nielsflach.nl met in de titel “Unsubscribe” 

 
Terug

Gratis E - Boek

WF Gemaakt door ©2023 Niels Flach