Telefoon:06-43856016 E-mail: info@nielsflach.nl
Graphendo, Graphene oxide

Uw Onderzoek in Bulgarijë uitgevoerd

IBDD is account manager van CSI in Sofia, het bedrijf dat actief is in het outsourcen van research naar de Academie van Wetenschappen van Bulgarijë.  

Ooit gedacht aan het laten uitvoeren van onderzoek in dit nieuwe EU-land? Toch zijn er unieke voordelen. Allereerst de prijs. Daarnaast zijn de mensen in Sofia op de hoogte van de laatste stand van kennis op hun vakgebied.

De economische infrastructuur van Bulgarijë is niet zo op innovatie gericht, wat een reden is dat de Academie zich met veel energie internationaliseert. Zo wordt deelgenomen aan diverse EU kaderprojecten voor gezamenlijk onderzoek samen met andere Europese instituten.

Recent is IBDD begonnen met het aanbieden van polymeeranalyse en extrusieblending bij de Bulgarian Academy of Science. Specifiek richt het aanbod zich op analyses die onderdeel zijn van uitgebreider onderzoek en interpretatie van de resultaten. Klik hier voor de brochure!

Een algemene brochure voor outsourcing is bewust niet beschikbaar, omdat de aanvragen vaak over heel specifieke vakkennis gaan. Meestal maken IBDD en CSI daarom een presentatie of overzicht van relevant Bulgaars onderzoek, die is toegesneden op uw technologische vraag. 

Via CSI loopt nu,  als voorbeeld voor industriële samenwerking, een duurtestprogramma voor heterogene katalysatoren. Daarnaast is er een project voor een meer volledige biologische zuivering van afvalwater. Verder is er een uitstekende apparatenbouwer in Bulgarijë die kleinere procesapparaten en pilot plants kan maken.

De insteek van de BAS is wetenschappelijker dan bijvoorbeeld een TNO in Nederland doet, maar uit bovengenoemde voorbeelden blijkt dat contractonderzoek en -ontwikkeling in Bulgarije goed mogelijk is. De begeleiding  ter plaatse door dr. ir. Richard Smits, een in Twente gepromoveerde ingenieur, speelt daar een belangrijke rol in.

 

Gratis E - Boek

WF Gemaakt door ©2023 Niels Flach